problemhund

2012-06-25
19:18:54

Helt underbar dag. <3


Denna dagen har varit underbar, fasten att det har bara har regnat stort sätt hela dagen.
Har varit ute med mina älsklingar, vill säga Sixten och Lissy.
Första promenaden gick la sådär, men det gick framåt. Lissy ville leka hela tiden med Sixten, men som tur är så är Sixten så lugn så han bryr sig inte. Han bara står still tills hon har tröttnat och vill gå fram igen.
Andra promenaden gick helt galant, Båda gick fram utan några problem sida vid sida. Sådana stunder njuter jag, då är vi en flock. På något sätt så tycker jag att det är änkelt att gå ut med två hundar än vad det är att gå ut med en. Jag vet inte varför, är det någon mer som tycker det?
Kan la vara för att jag är kvinna och kan göra två saker samtidigt, eller vad säger ni?

Nu blir det att ta det lugnt, i morgon ska Sixten kastreras. Så jag och Lissy får lite ensam tid.
Sedan ska Lissy med till fabror doktorn, hon ska kolla ögonen. Får hoppas att resultatet är bra, och det inte är något fel på min lilla älskling <3

2012-06-21
22:13:55

Tröttsam dag.
Idag har Lissy haft en lite jobbig dag, tycker hon själv då. Hon ligger och snarkar bredvid mig nu, den lilla gulli grisen. Vi gjorde vårat första spår idag, hon var jätteduktig, hon hittade alla korvar, och hon la sig ner i slutet hon ville inte leka med bollen hehe. Men hon var jätte duktig, näsan var nere stort sätt hela tiden. Jag har med detta insätt att hon kommer bli en duktig räddnings hund. Tänker inte ha henne till bevaknings hund som jag först tänkte, anledningen till detta är för att hon älskar människor. Och tänker inte ta bort detta från henne, så mamma har tänkt att hon någon dag ska gå ut i skogen med sixten så ska lilla Lissy få leta upp dem. Det kommer ju vara den bästa belöningen man kan få.
Sedan har vi nästan softat hela dagen, detta var så bra hjärn gympa för henne så hon blev väldigt slö. ( på det braiga sättet). Sedan när mamma kom hem efter jobbet så gick vi till fåren då dom skulle vallas in och räknas, Lissy tyckte att dom var jätte läskiga. Så det kommer inte bli en vallhund av henne, men hon tyckte det var intresant när BCn saga sprang runt och vallade dom. Saga är en 13 årig BC ( BC = Border Collie) hon har fortfarande lika mycket kraft och ork när hon vallar, hon är jätte snabb när det gäller rakna sträckor men vid vändorna så är hon lite seg. Men vad ska man säga hon är gammal så man ska inte klaga, hon är en helt underbar liten dam.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kom på att jag ska skriva lite om att ställa krav på en hund, under träning.
Nu kanske ni tänker på att man ska vara elak, och går det inte som du vill som ägare att du ska vara sur.
När jag tänker ställa krav så täker jag på, hur vill jag att hunden ska vara mot mig när vi tränar?
Jag vill ha en hund som är. Allärt, lekfull och lyhörd. Och hur ska jag som tränare göra för att få detta?
Då får du som ägare tänka ut hur du ska få din hund att vara det, du kanske ska vara goo och glad. Din hund kanske blir det bara om du håller en korv framför nosen på den. Om du nu inte kan få fram något av detta hoss din hund så ta hjälp av en hundtränare så kan ni få fram det som passar just er. Du kanske har en hund som tycker att all träning är tråkig eller som absolut inte kan få fram något av det som du vill ha. Ja då är det bara att leta vidare, när är din hund som goas och gladast. Kanske det är när det är när ni kastar boll, kör dragkramp. Ta vara på dom sekunderna och börja träna då, då kommer ni absolut nå resultar.  Men kom i håg det är alldrig hundens del, GÖR OM GÖR RÄTT. ha det i huvudet hela tiden, och funkar det inte på ett sätt så kanske det funkar på det andra. och en sak till måste du komma i håg, det är roligt att träna.

2012-06-20
21:51:18

En sådan underbar hund <3

Hela dena dagen har varit oslagbar, Lissy är en sådan underbar hund. Hon har värkligen fått mig att njuta av livet igen, se lyckan känns som om att hon redan nu har fått mig ut ur min depression. 

Idag så har vi varit i Nödinge, köpt 2 nya halsband. Tänkte bara köpa en men hittade en som jag bara var tvungen att köpa med. Ett sele så vi kan börja spåra om några dagar. Tänkte igentligen använda atlas, men eftersom Atlas hade så stor bringa så passade inte den. Jag köpte också en bricka med hennes namn, och mitt tele numer på. Det är något jag har haft på alla mina hundar, anledningen är för att jag själv vet hur svårt det är att hitta en ägare om man hittar en hund. Det är ju inte så att man ser hundens chip numer på pannan på dem. Sedan är det en blandras så ska man slista ut raserna när man ringer polisen och anmäler det.
Så det är bara en säkerhet som jag har, om det nu skulle vara så att hon sprang bort vilket alldrig har hänt mig så vet man att hon kommer hem. Så det är en sak som jag rekomenderar ALLA att skaffa till sina hundar, det är en liten säkerhet i det stora.

Vi har varit och badat i dag med, det var ju helt underbart tyckte Lissy. Man såg glädjen i hennes ögon när hon sprangrunt med sin boll, och lekte i vattnet. Sådana stunder är så underbara tycker jag, finns inget bättre än att se lyckan i en hunds ögon.
Ne nu ska vi ha lite soff mys innan vi tar kvälls promenaden..

 En bild på Lissys nya namn bricka, och halsband.

2012-06-19
19:47:53

hur det har gått =) <3
 

Hela dagen har gått hur bra som helst, när hennes matte hade åkt i väg så fick Sixten och Lissy var sitt märgben.
Sedan blev det en snabb promenad med henne så hon fick göra i från sig, sedan blev det sovstund här hemma.
I alla fall för Bacon,Sixten och Lissy. De däckade tillsamans i en liten hög, har aldrig sätt något sötare.
Sedan när mamma kom hem så blev det massa pussar och kramar där, efter så bar det ut på den första långpromenaden.
Hon går så fint i koppel, alla hund möterna gick som en dans på rosor. Hon varken brydde sig om cyklister eller moppar som åkte förbi, och hon tog ögonkontakt hela tiden.

Blev att kasta lite boll samt jage, det var ju såå kul speciellt när jag inte fick tag på henne. Måste bara lära henne att komma och lämna bollen, så man slipper gå runt och leta efter den hehe.  Vi har haft flera mys stunder, hon är så härlig speciellt när hon lägger nosen vid örat och låter som en gris haha.

Nu i några dagar så blir det att ta det lugnt och skoja till allt, så att hon lär sig hur jag är och att det är roligt att gå ut leka och träna.
Träningen kommer jag ta det lugnt med, all inträning denna veckan kommer gå utpå lek. Sedan när hon känner sig hemma och vi känner oss redo så kommer jag ställa lite krav på henne under träningen, och träna olika sorters träning. Så som spår, sök, agility, bevakning, vardagslydnad, rallylydnad och allt vad som nu finns så vi hittar det som vi vill satsa på och kanke börja täva, vem vet vart vi slutar =) 
Nu menar jag absolut inte att jag kommer bli sur om hon inte gör det som hon blir tillsagd, eller om jag inte kommer få något resultat. Utan lite mer jag vill att hon kommer vara fokuserad, om hon inte är det så får jag som ägare hitta på ett sätt så att hon blir konsentrerad. Det är alltid du som ägare som ska ändra på dig så att träningen blir rätt för dig och din hund! Skriver mer om det i morgon.

2012-06-19
11:10:38

Dagen D
Då var dagen här, idag så kommer familjens nya medlem hit.
Lite pirrigt bara, anledningen till att det är pirrigt är för att det var några månadersedan jag hade hund. Det är en glad pirrning, är så lycklig att jag får komma i gång med dom vanliga rutinerna igen.Att få gå upp på morgonen för att ta en lång promenad, massa träning och se en hund växa in i sin personlighet. Det är lyckan i mitt liv!
Hennes matte som hon har nu kommer komma och lämna henne, vi kommer mötas ute så att Sixten och Lissy får träffas, detta gör vi så det inte blir diräkt på hemma miljön. Sixten är ju van att nya hundar kommer hit och hälsar på, men detta gör vi så att dem som har henne nu kan pusta ut och känna så allt blir rätt. Jag förstår dom fullt ut skulle göra exakt samma sak och det var min hund. Sedan tar vi en promenad med hundarna så att dom får ströva runt och känna sig som en flock.
När hundarna väl känner sig hemma med varandra och allt,  så går vi in. Lissy kommer få ströva runt och lukta på allt som hon vill. Så klart kommer Sixten följa henne som en hök, men det är bra då får hon reda på genom han vad man får och inte, fast vårat hem är ju öppet och vi har inte gränser för våra hundar. De får göra mer än vad vi människor får hehe.
Så klart så kommer jag vara med under hela förloppet, dom kommer inte släppas under synhåll så att man ser att allt går bra. Vilket det kommer göra, båda dessa hundar har ett inre lugn, Sixten är en fredlig själ så han kommer låta henne göra vad hon vill.

Uppdatering kommer under kvällen så får ni se hur det går ..

  Så här mysigt hade Sixten och Atlas det redan dag 2.

2012-06-18
23:50:57

Ny skrivande

Hej.

Nu tänker jag börja skriva här i stället, den andra blogg sidan var lite väl knepig det sista.
och det är lättare här, här kan jag hålla koll på båda mina bloggar samtidigt och så slipper jag ha så många sidor överallt. Bloggen kommer funka som vanligt ni kan skicka in frågor om vad som hälst, eller om det är något jag ska ta upp tex ett ämne .

Som sakt det har hänt mycket det sista, jag har ''skaffat'' en ny hund. Denna lilla vasen kommer i morgon till mig, ägarna som har henne nu är jätte trevliga och ser fram i mot att ha kontakt med dom resten av hennes tid.
Hon är en helt underbar liten varelse med massa energi, som jag tror alla vet vid detta lagret.
Ser redan fram i mot att börja träna henne och se vad hon har att erbjuda.