problemhund

2012-07-29
21:00:40

Skillnaden mellan Lissy och Atlas.


Det är flera som har frågat mig hur tränings skillnaden mellan Lissy och Atlas är.
Ja du det är en stor skillnad mellan tränings sätten, Atlas var ju jätte lätt att träna. Tränade man han på något så hade han det i huvudet efter 5 min. Medans Lissy kanske det tar 20 min och då är inte allt fast i huvudet utan lite har fastnat så får man fortsätta nästa dag så att det fastnar. Hon är inte seg eller något i huvudet eller så men hon behöver tänka ut lite mer. Tex. jag vill att hon sätter sig på vänster sida av mig, hon följer handen och godisen jätte bra och sätter sig. Sedan tar jag bort godisen så att hon ska kolla mig i ögonen så flyttar hon sig fram igen. Medans Atlas följde handen och godisen, satte sig och sedan satt han där tills han fick godisen.

Men det är något jag gillar med Lissy hon är lite mer utmanande, jag måste tänka mer vad jag gör och hur jag gör det. Mednas med Atlas så fixade vi det och gick vidare, sedan den största skillnaden är att jag kan hålla på med ett moment längre nu. Atlas var sådan som behövde få ett komando hela tiden han ville jobba, och tröttnade fort då han med tyckte att vi var klara.

Jag skulle göra allt för att få en hund som Atlas igen, men tyvärr så kommer jag troligen aldrig ha en blandras igen. Jag vill inte hamna i jobbiga igen, skaffar jag hund så vill jag ha hunden med mig i 10-14 år.
Så från och med nu så kommer jag ha Bulldoggar, om jag nu skaffar en blandis så kommer jag tänka ordentligt innan jag tar det beslutet.

2012-07-21
20:34:05

Sorry


Sorry för att jag inte har gjort något inlägg på länge, men har varit så att min gamla dator har bestämt sig att gå sönder. Men nu har jag köpt en gammal tagelsten av min syster som en bärbar dator så detta får la funka så länge.
Jag och lissy har bara tagit det lugnt nu det senaste, lite träning då och då men eftersom det är för vart så har jag inte viljat tvingat på mig massa träning. Men så klart så blir det ändå träning när man är ute och går i koppel, typ som gå fint inte dra hundmöten och sådana små saker. Samt så kan det bli lite då och då här hemma, men inte för mycket då jag tycker att man inte ska överhäta hundarna i onödan nu på sommaren.

Nu i veckan så ska lissy troligen få ha en lekdag med en skolkamrats hund, kommer bli jätte roligt. Det är en hund som jag ser upp till han är så dukig och lydig att det inte går att sätta ord på det. Sedan så måste jag planera in så att vi kommer ut på något äventyr så hon får se något mer än bara komunens träd. Jag tycker själv att det är tråkigt att se allt om och om och om igen.

Har fått många fina komentarer om att min tjej är fin, så klart vet jag att hon är det. Men nu går det nästan inte att beskriva med ord, vissa dagar så undrar jag om hon går på anabola för nu kommer musklerna fram. Hon har värkligen ärvt mycket av sin pappa billy. Önska faktist lite att hennes ras skulle vara godkänd i sverige så man kunde ställa ut henne hon är så vacker så, men så klart detta är bara överdriv. Jag har aldrig gillat utställnings hundar på något sätt och vis, men för skojs skull så skulle det vara roligt och bara se vad för betyg hon kunde få. Hundar är ju inte dom som bryr sig om vad någon säger om deras kropp hehe..