problemhund

2012-08-27
19:42:15

Första tränings passet!

I morgon så är det första tränings passet i skolan, längtar som fan.
Vill verkligen börja träna med min stumpa, det ska vara vardagslydnad. Ska bli roligt att att se vad Lissy går för, hon kommer bli helt slut.
Men en trött hund är en glad hund brukar jag säga, då gäller det trött av träning och sådant.
Dock ska jag till docktorn först, men ät glad att det är halvdag. Och träningen börjar efter lunch.
Så ska försöka hinna så gott det går, Sedan på Torsdag så blir det heldag med träning.
Det kommer bli roligt, så underbart att man får ta med hunden till skolan och träna.
Det är sådant man inte hinner så mycket med när man går i skolan, klart man hinner på helgerna. Och jag försöker hinna på vardagarna med, men med massa läxor så blir det svårt.
Men det är skönt att man har en hund som inte kräver flera timmars träning utan klarar sig med någon timme.

2012-08-24
22:59:15

bryta i hop

Har funderat på att att fixa en ny hedder, till denna bloggen.
Samt att lägga i hop min andra blogg med denna, men jag vet inte.
Vill inte bli för personlig på denna fasten känns som jag redan är det eller?

Eller så får jag börja låsa vissa inlägg. Får se hur det blir, men något får jag komma fram till.
Jag tycker att det är jobbigt att trycka fram och tbx, bättre att skriva på en sida och ingen mer. Då slipper man röra till allt. Min fritid och liv är ju om hundar, sedan mitt privat liv efterdet har jag stort sätt strypt. Jag vill inte vara den människan mer och hundar är det som gör mig possetiv, och jag slipper ha hämska tankar och vara en hämsk människa, vilket jag dock inte är vilket jag vet. Men det är sådant som rör sig i mitt huvud om jag nu inte är med min hund på en dag, eller några timmar. Kan säga att jag är beroende av min hund. Skulle gärna ha min hund som en assistant hund, dock skulle hon inte behöva hjälpa mig att ta av sockarna med mera. Men hon skulle göra så att jag mådde bra och inte bryter i hop m.m.
Det är något av det bästa med hundar att dom hjälper en så, fasten vi inte märker av det.
Som Atlas han fick mig att sluta skära mig, jag hade skärt mig i cirka 3 år och när jag fick han så gjorde jag det kanske i 2 månader. Sedan så slutade jag, det var han som tvinga mig att öppna dörren när jag satt på WC med en kniv i handen, han som kolla på mig med sådana valp ögon så jag slutade.
Atlas har gjort mer för mig men orkar inte skriva allt.

Detta gäller Lissy med, hon har hjälpt mig att axeptera Atlas död och min pappas. Lite konsigt att hon har hjälpt mig med pappas död, men nu efter alla dessa år som han har varit borta så har jag axeptera det. Jag har slutat drömma om att han bara har rymt och inte vill ha något med familjen att göra och sådana saker. Hon får mig att må bra den lilla grisen..

2012-08-23
21:38:58

Äntligen
ÄNTLIGEN så har jag fått en ny dator, så nu ska jag börja blogga lite mer. Hoppas jag i alla fall ska försöka!
 
Nu har skolan äntligen börjat igen, känns konsigt att jag skriver äntligen men på ett sätt så känns det skönt.
Denna terminen så kommer vi ha två hundlektioner per vecka, sedan så kommer jag utbilda mig till klicker instruktör.Skulle igentligen utbilda mig innom brukshundsklubben, men om jag ska vara ärlig så känns det som att alla BHK klubbar börjar rasa. Alla klubbar ligger så olägligt så det är så svårt att ta sig dit om man inte har bil, sedan så är alla regler så kontiga. Typ som att man ej får ha med sig hund in i klubbhuset, okej när man har genomgång så vill man ha det lugnt. Men alla har inte bil som man kan lämna hunden i 24/7, och så kollar dom så konstigt på än när man har en hund som inte är som deras strandar robbot hundar.
 
Deras kurs går ut på 240 timmar tror jag att det var, och då var det inklusivt 10 tillfällen som man skulle gå med en instruktör på deras träningar. Kände alla dom timmarna samt hemma plugg och sådant det kommer jag inte klara av, bara att åka till en sådan klubb för mig skulle ta halva dagen. Medans klicker var bara 100 timmar och träningar som är i skolan, passar mig bättre.
 
Idag så följde Lissy med mig i skolan, hon var jätte duktig fasten att hon klättrade på skolans soffor hahaha.
Hon låg och sov eller myste med någon av klasskamraterna, är så glad att jag har fått en sådan människokär hund.
Nu är hon så trött så det inte är sant, ända sedan vi kom hem så har hon legat och snarkat. Okej så klart så har vi varit ute på små promenader men mer orkade hon inte, undra hur trött hon kommer vara efter tränings passen i skolan hehe.. Detta kommer bli roligt att se =D

2012-08-14
22:59:28

...
Anledningen till att jag inte har skrivit så mycket det sista är för att jag har en stenklump till dator.
Min dator gick ju sönder, så har tagit över min systers barns dator. Jag har lovat mig själv att skaffa en ny dator när skolan börjar så då börjar jag som vanligt igen. Det lovar jag!

Jag och Lissy har gjort flera framsteg i träningen, dock så har vi lagt spårningen på is ett tag. Det är för varmt för att springa runt att göra spår, och jag känner att jag vill gå en kurs i det innan. Så jag inte lär henne fel.

Jag kommer vara aktiv på instragram följ mig och lissys dag där. Heter Bulldoggie92